Aktualitás

 

Együtt a helyi közösségekért 2019 tavasz eredményhirdetés

Tisztelt Partnerünk, kedves Gyógyszerésznő, Gyógyszerész Úr!

A Hungaropharma Zrt. 2019. április 29-én írta ki „Együtt a helyi közösségekért” című pályázatát a társadalmi problémákra érzékeny magyar gyógyszerészek számára.

Az első kategóriában pályázni lehetett, minden olyan tevékenységgel, projekttel, mely magyar szakgyógyszerész aktív közreműködésével valósul meg, célja a helyi közösségek életminőségének, egészségügyi helyzetének javítása, kulturális vagy sportéletének fejlesztése. Ezzel szemben a második kategóriában olyan pályázati anyagokat vártunk, melyek magyar szakgyógyszerész aktív közreműködésével valósulnak meg, céljuk a gyógyszertár fejlesztése, a gyógyszertári szolgáltatás, a gyógyszerészi gondozás magasabb szintre emelése.

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a kiírásra közel 40 rendkívül értékes és színvonalas pályázat érkezett be. Ezúton is köszönjük a minden részletre kiterjedő, széles társadalmi problémák megoldására, enyhítésére valamint a patikai szolgáltatások fejlesztésére törekvő pályázati anyagokat. Mivel minden beérkezett pályázatot nem tudunk győztesként kihirdetni, ezért a pályázatokat első körben a Hungaropharma Zrt. társadalmi felelősségvállalási tevékenységéért felelős munkatársai értékelték az alábbi szempontrendszer szerint:

  • pályázó gyógyszerész aktív részvétele,
  • társadalmi hasznosság,
  • a projekt megvalósíthatósága,
  • a projekt tapasztalatai megoszthatóak-e.

Az így kialakult, úgynevezett „Top 15-ös shortlist”-es pályázatok közül a Hungaropharma Zrt. Vezérigazgatója, valamint a Hungaropharma Zrt. társadalmi felelősségvállalási tevékenységéért felelős vezetője, Dr. Hankó Zoltán, az MGYK Elnökének javaslatait figyelembe véve közösen választotta ki a győztes pályázókat. A bírálat során elsősorban a projekt transzparenciáját és fenntarthatóságát valamint az aktív gyógyszerészi részvételt és a gyógyszerész-beteg kapcsolat erősítésének lehetőségét vizsgálták.

A Hungaropharma Zrt. „Együtt a helyi közösségekért” pályázati rendszere 2019 első félévében összesen 10 projektet részesít támogatásban.

A Hungaropharma Zrt. által kiírt „Együtt a helyi közösségekért 2019 tavasz” pályázatának győztesei:

Pályázó neve

Projekt rövid leírása

Elnyert pályázati összeg

Társadalmi projektek

dr. Joó Márk

A projekt célja a helyi bölcsőde, óvodák, iskolák személyzetének, pedagógusainak életmentési ismeretének bővítése és az ehhez szükséges 2 db oktatási fantom: baby és  junior vásárlása.

250.000 Ft

Dr. Jeszenszky Attila Géza

A békési idősek otthonából, 2x10 fő úszásoktatása, mozgatása a helyi uszodában. A projekt célja a sérült gondozottak egészségtudatosságának erősítése, a boldogabb időskor megélése érdekében.

1.000.000 Ft

dr. Kardos Beáta

A cél  egy defibrillátor beszerzése, amivel a Velencei-tó nyugati partján növelnék a túlélési esélyeket, méghozzá reanimációs tanfolyamok hirdetésével, amivel magabiztossá teszik az embereket a segítségnyújtásban.

1.000.000 Ft

dr. Dér Péter

A projekt célja a "Mozdulj rá az egészségre" szlogen alatt futó mogyoródi Egészségnap megszervezése.

450.000 Ft

Dr. Bencze Tamás

A projekt célja a Szarvas és környékén élők egészségértésének, egészségtudatosságának, és életminőségének javítása szakgyógyszerészi vezetéssel, mely összehozza az alapellátásban dolgozó szakembereket (Orvos, Dietetikus, Gyógytornász) és egy team munkával  megoldást kínálni a program után érdeklődő helyi embereknek. 

1.000.000 Ft

Dr. Mód Lászlóné

A szegedi ferences rendi kolostor gyógynövénykertének megismertetése Alsóváros lakosságával. Cél a helyi közösség és a ferences rend harmonikus együttélésének erősítése. A program egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadásokat és "házi praktikák a patikusok szemével" ismeretek átadását is tartalmazza.

1.000.000 Ft

Gyógyszertár fejlesztését támogató projektek

Dr. Hegedűs Ágnes

A projekt célja a címke nyomtató beszerzése által a több gyógyszer egyszeri szedése, vagy a gyógyszer-nemszedése okozta tévedések kiküszöbölése és a gyógyszerbiztonság növelése.

200.000 Ft

dr. Joó Márk

Félautomata defibrillátor vásárlása a gyógyszertárba és annak üzembe helyezése.

300.000 Ft

Dr. Antal László

A gyógyszertár defibrillátorral történő felszerelése.

500.000 Ft

Gratulálunk a győzteseknek, és egyben minden pályázónak! Sok erőt és egészséget kívánunk a projektjeik megvalósításához!

 

Budapest, 2019. június 18.