Aktualitás

 

HPH Felelős Vállalkozás Díj eredményhirdetés

Tisztelt Partnerünk, kedves Gyógyszerésznő, Gyógyszerész úr!

A Hungaropharma Zrt. által életre hívott Felelős Vállalkozás Díj az olyan magánszemélyek, gyógyszertárak, intézeti gyógyszertárak, kis-, és nagyvállalatok (gyógyszergyártó, étrend-kiegészítő-, gyógyászati segédeszköz gyártó) tevékenyégét ismeri el, akik valamely kezdeményezésükkel felelős elkötelezettséget mutattak külső környezetük, vagy belső közösségük irányába. Olyan megvalósult ötleteket, projekteket, innovatív megoldásokat díjaztunk, amelyek túlmutatnak a hagyományos értelemben vett vállalati felelősségen, és fókuszában az egészségtudatosság-, a magyar lakosság egészség-műveltségének fejlesztése áll.

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a kiírásra 30 értékes és színvonalas pályázati anyag érkezett be.

Egyéni kategóriában Felelős Vállalkozás Díjban részesült:

  • Dr. Dér Péter- Kígyó Gyógyszertár, Mogyoród

Egyéni kategóriában emlékplakettet és emléklapot kapott Dr. Dér Péter, a mogyoródi Kígyó Gyógyszertár elhivatott gyógyszerésze, aki nyitottsággal áll egy új kommunikációs platform, a Facebook adta lehetőségek kiaknázása előtt. Szívügyének tekinti a lakosság hagyományos orvoslásba vetett bizalmának erősítését, és a bizonytalan alternatív megoldások helyett a klinikailag igazolható terápiákhoz való fordulás népszerűsítését. Az általa moderált Facebook csoport a tágabb értelemben vett gyógyszerészi gondozást, illetve a minőségi gyógyszerészi „kiszolgálás” minél szélesebb körben történő elérését biztosítja a helyi patikák nyitvatartási idejétől, valamint minden földrajzi korláttól függetlenül. Óriási szakmai tudása, szakmai magabiztossága valamennyiünk számára példaértékű.

  • Dr. Birinyi Péter- Mikszáth Gyógyszertár, Budapest

Egyéni kategóriában következő díjazottunk Dr. Birinyi Péter, a budapesti Mikszáth Gyógyszertár gyógyszerésze, akinek a gyógyító és a prevenciós tevékenység a zsigerében van. Számtalan karitataív projekt kezdeményezője vagy résztvevője, a Magyar Vöröskereszt Fővárosi Szervezetének fő támogatója. Szakmai munkája mellett kiemelt küldetésének tekinti a lakosság egészséges életmódra nevelését, az egészség védelmét, a szociális segítségnyújtást. A Játszótéri Hősök programsorozatnak köszönhetően sok gyermeket illetve szülőt tanítottak meg az elsősegélynyújtás alapelveire, a kihelyezett szűrővizsgálatokon végzett gyógyszerészi gondozás során számos diabéteszben szenvedő beteget szűrtek ki, míg a Meningococcus B szerocsoportú vakcina adományuk több ezer nehéz sorsú gyermekhez jutott el. Mindez csak néhány a fáradhatatlan gyógyszerész projektje közül.

  • Dr. Szrogh Károlyné- Főnix Patika, Polgár

Egyéni kategóriában díjaztuk Dr. Szrogh Károlynét a polgári Főnix Patika gyógyszerészét, a helyi közösség szellemi és intellektuális vezetőjét. Gyógyszerész dinasztia sarjaként missziójának tartja Polgár város lakosainak egészségtudatosságának fejlesztését, az egészséges életmód fontosságára való figyelem felhívást. Aktív szerepet vállal a prevencióban, kollégáival folyamatosan jelen van a városi rendezvényeken, amire mérésekkel, előadásokkal, karitatív tevékenységgel készülnek. Hiszik, hogy az egészségügyben dolgozók személyes példamutatása révén hatni tudnak az életminőséget befolyásoló tényezőkre.

Nyugat-Magyarország legkiemelkedőbb felelős gyógyszertár kategóriában Felelős Vállalkozás Díjban részesült:

  • Mecsekalja Gyógyszertár, Pécs

Nyugat-Magyarország legkiemelkedőbb felelős gyógyszertára kategóriában emlékplakettet és emléklapot nyert a pécsi Mecsekalja Gyógyszertár. Fejesné Dr. Takács Viktória vezetésével a „SEGÍTS MÁSOKON, SEGÍTS MAGADON- Életmentő Nap” 2018 kiemelt projektje volt a pellérdi általános iskola életében. A kezdeményezés célja, hogy a gyermekeket úgy neveljük, hogy megtanulják alapvető értékünk az egészség. A gyógyszerésznő hiszi, hogy amennyiben már gyermekkorban foglalkozunk a különböző egészségügyi teendőkkel, remélhetjük, hogy a jövő generációja már nem fog elmenekülni ezek elől a feladatok elől és sokkal több ember lesz megmenthető. Példaértékű projektje egy olyan jógyakorlat, amely Magyarország többi településén is könnyen megvalósítható lenne.

Közép-Magyarország legkiemelkedőbb felelős gyógyszertár kategóriában Felelős Vállalkozás Díjban részesült:

  • Fehértó Patika, Kunfehértó

Közép-Magyarország legkiemelkedőbb felelős gyógyszertára kategóriában emlékplakettet és emléklapot kapott a kunfehértói Fehértó Patika. Dr. Lovászné Dr. Veres Adrienn projektje a kunfehértói Mosolyvár Óvoda nagy- és középső csoportjának TSMT torna támogatását tette lehetővé, melynek célja, hogy mozgásterápiás foglalkozások keretein belül fejlessze a gyermekek készségeit, képességeit, nagymozgásait és finom-motorikáját, érlelje az idegrendszerüket. A gyógyszerésznő szívügyének tekinti megmutatni az egészséges gyermekkor elérésének lehetőségeit. Kezdeményezése a hátrányos helyzetű kisközösségben egy olyan problémára ad megoldást, mely nélkül a helyi magatartás- és idegrendszeri problémával küzdő gyermekek egész életre szóló hátrányban szenvednének.

Kelet-Magyarország legkiemelkedőbb felelős gyógyszertár kategóriában Felelős Vállalkozás Díjban részesült:

  • Kenézy Gyógyszertár, Debrecen

Kelet-Magyarország legkiemelkedőbb felelős gyógyszertára kategóriában emlékplakettet és emléklapot nyújtottunk át a debreceni Kenézy Gyógyszertárnak, amely Dr. Kovács Erzsébet vezetésével egy nagyon nehéz terápiás csoport támogatását vállalta fel. A projekt célja, hogy erre a speciális betegcsoportra ráirányítsa a figyelmet, és az említett tudásbázist széleskörben megoszthatóvá tegye a gyógyszerész szakma számára. Remélve azt, hogy az ennek kapcsán kialakuló onkológus—gyógyszerész munkakapcsolatok érdemben támogatják majd a betegek terápiás együttműködését, életminőségét, életkilátását. A gyógyszerésznő tiszteletreméltó alázattal és magabiztossággal fordul a szakma és a gyógyszerészi gondozás felé.

Legkiemelkedőbb felelős intézeti gyógyszertár kategóriában Felelős Vállalkozás Díjban részesült:

  • Szent Ferenc Kórház, Budapest

Legkiemelkedőbb felelős intézeti gyógyszertár kategóriában emlékplakettet és emléklapot adtunk át a Budapesti Szent Ferenc Kórház Intézeti Gyógyszertárának. A kórház egyik kiemelt feladatának tekinti a szív és érrendszeri betegségekben szenvedők rehabilitációját. A kórház célja, hogy betegeik a kórházat elhagyva, továbbra is biztonságosan tudják folytatni az életüket, minimalizálva az esetleges rehospitalizációt és annak negatív következményeit. A Sanofi Aventis Zrt.-vel történő kooperációjuk révén az Út az egészséghez című tanösvény program 2015 óta működik sikeresen, míg orvosi előadásaik révén számos beteggel sikerült megértetniük a velük történteket, felkészítést adva nekik, hogy mely tüneteket kell a jövőben fokozott figyelemmel kísérni.

Legkiemelkedőbb felelős nagyvállalati gyártó, forgalmazó kategóriában Felelős Vállalkozás Díjban részesült:

  • ESSITY Hungary Kft.

Legkiemelkedőbb felelős nagyvállalati gyártó, forgalmazó kategóriában emlékplakettet és emléklapot nyert az ESSITY Hungary Kft. Cseppnyi Önbizalom Kontinencia Betegedukációs Programja. Bár az inkontinencia népegészségügyi probléma, mindamellett sajnos tabu téma is. A 2012 óta működő Cseppnyi Önbizalom kontinencia betegedukációs program az érintettek stigmatizációjának csökkentését és a probléma tabusításának oldását célozza. Bár az Essity fel meri vállalni, hogy a kezdeményezés üzleti érdekeikkel is megegyezik, társadalmi érzékenységük példaértékű. A program koordinálását a Magyar Kontinencia és Urogynekológiai Társaság egyre fejlődő, ezáltal mind szélesebb érintetti-szegmensre kiterjedő szakmai kooperációban végzi.

Felelős Vállalkozás Különdíjban részesült:

  • Béres Gyógyszergyár Zrt.

Különdíjban részesült a Béres Gyógyszergyár Zrt.-t, aki Magyarországon elsők között élt a modern CSR eszközök nyújtotta lehetőséggel, így megalakulása óta kiemelkedő karitatív tevékenységet folytat. A Béres Alapítvány 26 éve működik sikeresen, elkötelezetten segíti egyaránt a rászorulókat, a betegeket, a sportolókat és az olimpikonokat is. Az Alapítvány azon kevés szervezet egyike, aki nemcsak karitatív tevékenységével kiemelkedő hazánkban, hanem példamutató abban a tekintetben is, hogy komoly kommunikációs háttérmunkával képes hatékonyan rávilágítani a magyar lakosság figyelmét az egyes problémákra. 11. jótékonysági estjük 2018. május 10-én, a Zeneakadémián került megrendezésre, amelynek teljes bevételét a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat részére ajánlották fel.

 

Gratulálunk a győzteseknek, és egyben minden pályázónak!

Budapest, 2019. április 30.