Aktualitás

 

Nincs gyógyszerhiány, de maszk nincs - InfoRádió interjú

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika interjúja dr. Feller Antallal

A legnagyobb, magyar tulajdonú gyógyszernagykereskedő, a HungaroPharma vezérigazgatója, Feller Antal az InfoRádióval közölte, nincs gyógyszerhiány a patikákban, és kézfertőtlenítő is érkezik nemsoká.

Sok beteg jelenik meg mostanság a gyógyszertárakban, hogy előre akár több havi gyógyszert is kiváltson, a helyzet azonban Dr. Feller Antal, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója szerint az, hogy nincs három havi készletnek megfelelő gyógyszer, de azonnal rendelnek a gyártóktól, így töltik a készleteket.

"Óriási mennyiségű rendelés érkezett meg a nagykereskedőkhöz, a kiszállítás pedig jelentős gondokat okozott. Nincs gyógyszerhiány, csak átmeneti logisztikai nehézségek" - tisztázta Feller Antal.

A maszkokkal viszont probléma van: "Nagyon nehezen jutunk készletekhez, már nem állnak rendelkezésre alapanyagok, és egyre több európai ország vezeti be a védőeszközökre megállapított kiviteli tilalmat. De nem adjuk fel. Nem szeretnénk abba a hibába esni, hogy nem megfelelő taníúsítványú vagy nem megfelelő védjeggyel rendelkező termékeket bocsátunk forgalomba" - közölte Feller Antal.

A büntetés-végrehajtás által gyártott szájmaszkokból egyszer kaptak egy 300 ezer darabos tételt, ezt napokon belül kiszállították a gyógyszertáraknak, utánpótlás azonban nem érkezett.

A kézfertőtlenítő frontján is hiány van, viszont van jó hír is: "Hamarosan beindul egy korábbi leányvállalatunkban a gyártás. Türelmet szeretnénk kérni, van kapacitáskérdés, a jövő hétre megoldódik" - jelentette be Feller Antal.

Az interjú hanganyaga elérhető a következő linkre kattintva: https://infostart.hu/belfold/2020/03/13/gyogyszernagyker-nincs-maszk-es-nehez-is-beszerezni

Forrás: www.infostart.hu

Budapest, 2020.03.14.